7nov

Motorkleding; leer of textiel? Deze week textiel uitgelicht

Zoals beloofd schrijf ik deze week over de keuze van textiele motorkleding. Onder textiel vallen motorjeans, maar ook Gore-Tex motorkleding.

Textiel is een stuk soepeler dan leer, de meeste textiele motorkleding is ademend , waterdicht en voorzien van ventilatieritsen. Over het algemeen is textiel goedkoper dan leren motorkleding. Ik zei over het algemeen want tegenwoordig zijn er technische hoogstandjes te koop van bijvoorbeeld Revit of Macna motorjassen en motorbroeken, die samen in aanschaf net zo prijzig zijn dan een leren motorpak maar dan heb je ook iets wat je onder de meest extreme weersomstandigheden koel, warm , of droog houdt…

Het buitenmateriaal van de textiel motorkleding is vaak cordura of nylon. Deze stoffen zijn voorzien van een membraan met een voering. De meeste textiel jassen zijn van binnen voorzien van een uitneembare thermolaag, die geschikt is voor het winterweer.

Gore-Tex®

Gore-Tex® is een waterdicht membraan, uitgevonden in 1969 door Bob Gore, het is niet alleen waterdicht maar ook ademend wat het natuurlijk heel prettig maakt om te dragen ! Deze membranen worden gebruikt diverse producten zoals motorjassen, motorbroeken, motorhandschoenen en zelfs motorlaarzen. Gore-Tex® heeft zeer selecte productie faciliteiten waar motorkleding met het Gore-Tex® logo verwerkt mag worden. In deze fabrieken wordt de productie van de Gore-Tex® producten constant gecontroleerd om zo de kwaliteit te waarborgen. Mocht het product op wat voor een manier dan ook toch water doorlaten, biedt de levenslange garantie altijd mogelijkheid tot herstel of vervanging!

Jeans

De motorjeans is weer een verhaal apart, en wordt steeds populairder onder motorrijders. Vooral met mooi weer, in combinatie met

bijv een korte leren jas. Dit komt omdat een motorjeans ook naast het motorrijden te gebruiken is. Dus even een terrasje pikken kán. Door nieuwe technieken worden de motorjeans steeds veiliger. We raden het aan om gebruik te maken van bijpassende protectoren die je in de jeans kan plaatsen. Mocht je wekelijks of dagelijks willen rijden met een motorjeans, dan raden we een volledig verstevigde motorjeans aan.

 

Kortom

Textiele motorkleding kent vele gedaantes, stoer, urban of casual , het kan allemaal. Ook bij  elk weertype is textiele motorkleding een goede keuze bovendien zit het lekker, is met verstelmogelijkheden aan elk figuur aan te passen.

Kom gerust een keertje uitgebreid passen in onze (mooie) winkel of bestel in onze webshop!