Gratis verzending vanaf € 50,-
Achteraf betalen mogelijk
Altijd lage prijzen
Webshop Keurmerk
0

10% korting op alles! 10% korting op alles!

0
Gratis verzending vanaf € 50,-
Achteraf betalen mogelijk
Altijd lage prijzen

10% korting op alles! 10% korting op alles!

1 december 2021

Wat is nou eigenlijk Gore-Tex Motorkleding?

Wanneer je als motorrijder elke dag naar je werk rijdt, of je bent gewoon iemand die van toeren houdt óók bij een wind en regen? De motorkleding van nu is er helemaal op afgestemd! Motorjassen en motorbroeken zijn er vaak met een waterdichte en uitneembare thermo voering. Wil je het beter aanpakken kies dan voor Gore-Tex motorkleding.

Wat is nou eigenlijk Gore-Tex Motorkleding?

Gore-Tex kleding bevat een revolutionair twee componenten membraan. Dit membraan bevat meer dan 1,4 miljard microscopisch kleine poriën per cm2. Deze gaatjes zijn zo klein dat een water in vloeibare vorm er niet doorheen kan maar waterdamp ( transpiratie) wel.  Het resultaat is een volledig waterdicht, winddicht en goed ademend membraan. In de winter heb je dan ook warme motorkleding en in de zomer luchtige kleding.

Eigenschappen van Gore-Tex :

  • Duurzaam
  • Waterdicht
  • Winddicht
  • Zeer goed ademend vermogen
  • Extreem koudebestendig
  • Bijzonder knikbestendig

Onderhouden van Gore-Tex kleding

Motorkleding met een Gore-Tex membraan mag in de wasmachine gewassen worden. Dit dien je sowieso om de twee jaar te doen om verstoppingen in het membraan te voorkomen. Indien de waterdichtheid niet naar behoren werkt binnen korte tijd, kun je jouw Gore-Tex product het beste eerst wassen. Protectie dient voor het wassen altijd verwijderd te worden. Gebruik een speciaal wasmiddel geschikt voor Gore-Tex producten. Producten als wasverzachter of vlek verwijderaar kunnen schade aanbrengen aan het membraan! Minimaliseer het centrifugeren, gebruik bijvoorbeeld het wolwasprogramma. Als je kleding droog is stop je het 20 minuten in de droger om de waterdichtheid van het membraan te herstellen. Indien je geen droger hebt, kun je met een handdoek over het kledingstuk strijken (lage stand, geen stoom). Gebruik hierna een textiel impregneerspray om de buitenlaag vuil- en waterafstotend te houden

Gore-Tex motorjassen | Gore-Tex motorbroeken | Gore-Tex motorhandschoenen | Gore-Tex motorlaarzen